FIT VETERAN

FIT VETERAN is een project om veteranen weer  actief in de sport te krijgen. Vaak zien we dat er tijdens de actieve diensttijd van militairen veel gesport word. Echter zodra men de dienst verlaat het sporten de conditie hard achteruit gaat. Oorzaak is meestal de drukte van het leven en geen verplichte sportmomenten meer te hebben. Na enige tijd uit dienst kijk je als veteraan in de spiegel en herken je jezelf niet meer. Om dat proces tot een halt te roepen en zelfs om te keren is FIT VETERAN in het leven geroepen. Samen met andere veteranen weer terug naar de gym. Op je eigen niveau sporten. Krikkrakken en draven zoals we dat bij de baas noemden en dat gewoon weer met ‘de maten’. Elkaar motiveren en inspireren en samen streven naar verbetering.

Voor diegene die weer bij start moeten beginnen rustig aan. En eenmaal weer een tijd lekker bezig gaan de remmen los. Rammen met je kast!

Sporten is ook een ideaal middel tegen PTSS. Het is geen wondermiddel maar het helpt. En alle kleine beetjes helpen. Samen met mede veteranen sporten schept weer een kameraadschap waarbij je niet hoeft uit te leggen hoe het zit. De andere veteranen begrijpen immers donders goed hoe de vork in de steel zit. We zijn absoluut geen therapeuten. Maar sporten met de maten is zeker therapeutisch.  We hebben wel een nuldelijns hulpverlener als vaste gast. Die kan je zeker van dienst zijn mocht die behoefte er zijn.

RECON PT geeft elke Zondag 11.00 en elke woensdag 18.30 de mogelijkheid om mee te trainen in en om de Gagragegym van RECON PT aan de Zendmastweg 14 te Assen.

Kosten hiervoor zijn vrijwillig en naar eigen inzicht. Waarom? omdat we als veteranen onderling immers wel weten dat de kachel moet roken, maar we ook snappen dat als het even niet kan, het simpelweg niet kan. Belangrijker is dat je komt trainen en zo jezelf weer fitter maakt. Zowel fysiek als mentaal.

FIT VETERAN zal ook uitrollen over de rest van het land. Hoe en wat volgt zodra er meer duidelijk is per locatie. Maar ook zelf kan je het principe van een Fit Veteran zijn uitdragen. Hou de webshop in de gaten. Er zal verschillende merchandise komen om jezelf en ook andere te motiveren om ervoor te zorgen dat je weer gaat rammen met je kast.